Probus Regnskap ASProbus Regnskap ASProbus Regnskap AS
(Man - Fre)
post@probus.no
0667 Oslo
Probus Regnskap ASProbus Regnskap ASProbus Regnskap AS

Regnskap

Vi utfører alt av økonomi- og regnskapstjenester

Det som er viktig ved valg av regnskapsførere er at kjemien er god mellom partene. Det skal være et gjensidig tillitsforhold mellom partene. Det er da samarbeidet fungerer og vi kan yte det beste for bedriften.

Vi ønsker ikke at regnskap skal være en kostnad, vi ønsker at det skal være investering. En investering bedriften ønsker å benytte seg i størst mulig grad av. Dette er delen av regnskap vi brenner for.

Vi ønsker å være din bedrifts personlige samtalepartner innenfor økonomiske og administrative områder. Vi fokuserer videre på å ha en personlig relasjon til våre kunder som gir trygghet for begge parter.

Probus Regnskap ser at det er verdi i tallene og bilagene vi prosesserer for bedriften. Vi ønsker behandle de raskest mulig og gi gode rapporter tilbake som er dagsaktuelle og som har verdi for kunden. Rapportene gir et godt grunnlag for god styring 

Det er noen sentrale begrep og elementer innen regnskap man bør fokusere på og som vi i Probus er dyktige på:

Årsregnskapet
Selvangivelsen
Merverdiavgiften
Styrearbeidet
Årsregnskapet Selvangivelsen Merverdiavgiften Styrearbeidet

En oversikt over bedriftens inntekter og kostnader. Gjelder for alle bedrifter som som har plikt til å levere.

Årsregnskapet, sammen med årsberetningen, er en del av årsoppgjøret. Alle regnskapspliktige  levere årsregnskapet med noter og årsberetning til Brønnøysund. Fristen er 31. juli ved levering i Altinn.no. Årsregnskapet er offentlig informasjon og tilgjengelig for alle. Her er det ikke rom for utsettelse, og en forsinkelse kan bli kostbar.

Du skal sende inn: Resultatregnskap, balanse, noter til regnskapet, årsberetning, kontantstrømopplysning (kun for større foretak) og revisjonsberetning (dersom revisjonsplikt). Husk at næringsoppgaven til Skatteetaten ikke vil bli godkjent som resultatregnskap og balanse. 

Selvangivelsen og alle skjemaer med vedlegg skal leveres elektronisk. Dette gjelder uansett selskapsform.

Alle næringsdrivende må levere selvangivelse. Leveringsfristen er 31. mai. For sen levering gir ubønnhørlig forsinkelsesavgift. Du kan imidlertid søke om utsettelse. Det er din plikt å se over og sjekke at alt er på stell. Skatteetaten vil oppdage det du eventuelt ikke har ført opp. Vær oppmerksom på at du kan velge å sende inn Næringsrapport skatt.

Her er det mange fordeler: Automatisk beregning av verdier underveis, hint som hjelper deg å fylle ut felter korrekt, hjelpetekster med eksempler og en forbedret rapport. Dessuten slipper du å gjenta de samme opplysningene i ulike skjemaer hvert bidige år

Har bedriften din nådd en omsetning på over 50.000 kroner i løpet av 12 måneder? Da er det på tide å betale merverdiavgift – populært kalt moms. Dermed må bedriften din registreres i merverdiavgiftsregisteret. Omsetningsoppgaven må sendes inn 6 ganger i året for å betale moms. Ikke glem å betale til forfall, hvis ikke legges det til renter. Merverdiavgift skal betales ved omsetning av de fleste typer varer og tjenester. Generelt er satsen på 25 prosen, mens den for næringsmidler er satt til 15 prosent. For persontransport, kinobilletter og utleie av rom er satsen enda lavere – 10 prosent.

Daglig leder, styreleder og styremedlemmer i et aksjeselskap har et et viktig og lovpålagt ansvar. Ved styrearbeid er det også en rekke frister som må overholdes. Mer om styrearbeid under.

Kontakt Oss

  • Tvetenveien 6 0661 Oslo
  • +47 23 17 01 20
  • post@probus.no

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)